Medichin beschikt al sinds vele jaren over een volledig autocontrolesysteem met aandacht voor werkinstructies en procedures, goede hygiënische praktijken, goede productie praktijken en HACCP.

Maar omdat blijven leren een must is, hebben Dave en Sara aan de PXL – Green & Tech een cursus voedselveiligheid gevolgd, als onderdeel van de bachelor opleiding Agro- en Biotechnologie.
Tijdens de lesdagen werd er dieper ingegaan op verschillende aspecten in verband met voedselveiligheid. Als eerste werden HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) gerelateerde onderwerpen behandeld. In het tweede deel van de cursus kwamen de wettelijke aspecten aan bod die te maken hebben met voedselwetgeving en hygiëne. Het derde deel ging in op de industriële standaarden voor voedselveiligheid en tot slot kwamen de ondersteunende systemen die bijdragen aan voedselveiligheid aan bod.
Door het volgen van deze cursus en de vele praktische informatie en voorbeelden die er werden gegeven, is onze basis nog steviger geworden en weten we nog meer over hoe we kunnen voldoen aan de eisen van de wetgeving inzake voedselveiligheid en hoe we invulling kunnen geven aan de verwachtingen van onze klanten.